Aşçılıkta çektirme nasıl yapılır?
7) Azaltma, bir sıvının pişirilerek azaltılması veya koyulaştırılmasıdır. Sos piştikçe büzülür ve koyulaşır. Bu işlem özellikle meyve sosları ve domates soslarında kullanılır. Bir bakıma, yiyeceğin suyunu emmesiyle aynıdır.
Çektirerek pişirmek ne demek?
Doğru makarna-su oranının korunmasıyla yapılan eylem. Makarnanın lezzetini artırır.
Mutfakta blend etmek ne demek?
Blanching, temel olarak çiğ malzemeleri suda kaynatarak pişirme işlemidir. Fransızca bir kelime olan Blanche, dilimizde çoğunlukla “blanching” olarak kullanılır. Blanching’in tam ve basit bir pişirme yöntemi olmaktan çok bir ön pişirme yöntemi olduğunu söyleyebiliriz.
Yemekte kesilmek ne demek?
KESME. Özellikle çorbayı roux ile koyulaştırırken veya sütü kaynatırken oluşan kıvam farkına “kesilme” denir. Bu, çorbanızın dağılması veya sütünüzün dağılıp farklı bir kıvam almasıdır.
Gastronomide çektirmek ne demek?
Ekstraktör. Kullandığınız sıvıyı kaynatarak miktarını azaltıp kıvamını koyulaştırmaya ekstraksiyon denir.
Mutfakta stajyer ne yapar?
Gün boyunca mutfakta yemek yapmayı öğrenen ve uygulayan kişilere mutfak stajyeri denir. Müşteriler için lezzetli yemekler hazırlayan bu kişilerin yetenekli ellere sahip olması beklenir. Lezzetli ve kaliteli yemek pişirme ustası, ellerini mümkün olan en iyi şekilde kullanan kişidir.
Çektirme makarna nasıl yapılır?
Tereyağını ve yağı birlikte eritin. Salçayı ve tuzu ekleyip kızartın. Salçayı yumuşatmak için biraz sıcak su ekleyin, makarnayı ekleyin, bir parmak genişliğinde örtecek kadar sıcak su ekleyin ve kapağı kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve su emilene kadar pişirin.
Yemekte brain tekniği nedir?
Türkçede “breasing” olarak kullanılan bu terimin diğer adı soslu pişirmedir. Bu yöntem özellikle büyük et parçaları için sıklıkla kullanılır. Önemli olan ürünleri yavaş pişirmektir.
86 çekmek ne demek?
İngilizcede, bir kişinin bir yere girmesini yasaklamak anlamına gelir. Örneğin, bir barda 86 puan alırsanız, artık o bara girmenize izin verilmez.
Aşçılıkta blanch etmek nedir?
Blanching; Başka bir deyişle, blanching, sebzeleri önce kaynar suda haşlama ve ardından hemen buzlu suda dondurma yöntemidir. Blanching, Fransızca bir kelime olup, Fransız mutfağında yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Blanching’e temel ve eksiksiz bir pişirme yöntemi demek yerine, ön pişirme de diyebiliriz.
Fold etmek ne demek?
Katlama işlemi, diğer adıyla pileleme, birçok tarifte farklı karışımları birleştirmek için kullanılır.
Black yapmak ne demek?
Es. Şantaj; Gasp; Tehdit yoluyla birinden para sızdırmak; F. Şantaj Şantajcı i. Şantajcı.
Mutfakta marş ne demek?
Restoran Başlatıcı özelliği eklendi. Restoran Başlatıcı, sipariş hazırlama ile ilgili bir restoran uygulamasıdır. Örneğin, bir masada çorba, balık veya tatlı sipariş edildiğinde, bir düğmeye ilk basışta mutfağa çorbanın önce hazırlanması gerektiği bilgisi gönderilir.
Brunuaz ne demek?
6.Brunoise Doğrama Bir küp doğrama yöntemidir. Brunoise, jülyen sebzelerin daha küçük parçalara kesilmesiyle elde edilir.
Scald ne demek mutfak?
Haşlama, krema gibi sıvı maddelerin yüksek sıcaklıklarda ısıtılmasıdır.
Kaç çeşit pişirme tekniği vardır?
Pişirme yöntemleri nelerdir? Kaynatma yöntemiyle pişirme, yiyecekleri bir sıvı içerisinde kaynama noktasına getirerek pişirmeyi içerir. … DÜŞÜK ATEŞTE PİŞİRME. … BUHARDA PİŞİRME. … FIRINDA PİŞİRME. … KIZARTMA PİŞİRME. … IZGARADA PİŞİRME.
Glaze nedir, nasıl yapılır?
Glazing, pişirme suyunu çıkararak etin veya sebzelerin dışını kaplama işlemidir. Ancak, glazing aynı zamanda soğuk et veya deniz ürünlerini jelatin veya buzla kaplama işlemidir. Özetle, yiyeceklerin glazing ve cilalanmasının pişirme işlemi sırasında veya öncesinde yapıldığını söyleyebiliriz.
Sosu bağlamak ne demek?
Bağlama. Soslar, çorbalar ve güveçler gibi sulu yiyecekleri koyulaştırma işlemi. Geçmişte bu amaçla ekmek kırıntıları veya yumurta sarısı kullanılırdı. Bağlama için ghee (arıtılmış tereyağı) kullanılırdı ve daha sonra unla karıştırılırdı.
Mutfakta 86 ne demek?
Restoranlarda mutfak ve servis personeli arasında hızlı ve net iletişim çok önemlidir. “86” kodu, menüdeki bir yemeğin veya malzemenin artık mevcut olmadığını hemen belirtir.